SNS Gouden Handdruk
Goed om te weten: SNS Gouden Handdruk kun je niet meer openen. Als je een SNS Gouden Handdruk hebt, dan kun je die gewoon blijven gebruiken. En je kunt (een deel van) je geld vastzetten op een SNS Gouden Handdruk Deposito. Of beleggen.
Fiscaal vriendelijk sparen
Je hoeft geen belasting over je ontslagvergoeding te betalen zolang het geld op je SNS Gouden Handdrukrekening staat. Je stelt de belasting dus nog even uit. Aan het einde van je opbouwperiode laat je je geld in termijnen uitkeren. Over deze uitkeringen houden we loonheffingen in.
Over het geld op je SNS Gouden Handdruk betaal je geen belasting in box 3 (vermogenrendementsheffing). Laat je je ontslagvergoeding uitkeren nadat we de loonheffingen hebben ingehouden? Dan valt het bedrag wel in box 3.
Variabele rente
Je krijgt bij SNS Gouden Handdruk standaard een variabele rente. Je krijgt de rente bijgeschreven op je rekening. Je krijgt dus altijd rente op rente.
Verder sparen met een deposito
Heb je al een SNS Gouden Handdruk? Dan kun je je geld gewoon laten staan. Ook kun je (een deel van) je geld op een SNS Gouden Handdruk Deposito zetten. Je kiest dan een vaste looptijd en rente. Je krijgt de rente jaarlijks bijgeschreven op je deposito. Je krijgt dus altijd rente op rente.
Meer over SNS Gouden Handdruk Deposito
Je geld beleggen
Met het geld dat op je SNS Gouden Handdruk staat, kun je ook beleggen. Je bepaalt zelf in welk fonds je belegt. Je krijgt dus geen beleggingsadvies van een adviseur. Met de SNS Doelplanner, een handige rekentool, zie je wat je beleggingskeuze kan opleveren. Je kunt deze vinden in Mijn SNS en op onze site.
De fondsen
Je kunt beleggen in 5 duurzame fondsen:
Past beleggen bij jou?
Beleggen met een SNS Gouden Handdruk is geschikt voor je als je:
- minimaal 5 jaar je geld kunt en wilt beleggen;
- de uitkering niet nodig hebt voor je basiskosten, zoals vaste lasten en boodschappen;
- zelfstandig online kunt en wilt beleggen in beleggingsfondsen;
- bereid bent om beleggingsrisico te lopen;
- genoeg weet over de risico’s van beleggen.
Beleggen met een SNS Gouden Handdruk is niet geschikt voor je als je:
- belegt met geld dat je nu of later echt niet kunt missen;
- geen beleggingsrisico wilt lopen;
- geen internet hebt.
Kosten voor beleggen
Voor beleggen met SNS Gouden Handdruk betaal je servicekosten aan ons en fondskosten aan de fondsbeheerder. De servicekosten zijn maximaal 0,3% per jaar. De fondskosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.
Lees meer over beleggingskosten
Beginnen met beleggen
Heb je al een SNS Gouden Handdruk waarmee je spaart? En wil je meteen beginnen met beleggen? Vul dan dit formulier in:
Tot wanneer mag je geld blijven staan op je SNS Gouden Handdruk?
Je kunt je ontslagvergoeding laten staan tot uiterlijk 31 december van het jaar waarin je je AOW-leeftijd bereikt. Vanaf dat moment moet je het bedrag in termijnen laten uitkeren met een speciale uitkeringsrekening of -verzekering. Bijvoorbeeld SNS Gouden Handdruk Inkomen. Of een vergelijkbaar product bij een andere bank of verzekeraar.
In 1 keer opnemen
Sinds 2014 kun je het geld dat op je SNS Gouden Handdruk staat in 1 keer opnemen zonder dat je 20% revisierente (een soort boete) hoeft te betalen. Wel houden we loonheffingen in. Het bedrag dat daarna overblijft, valt in box 3. Kom je met je vermogen in box 3 boven het heffingsvrije vermogen uit? Dan betaal je daarover vermogensrendementsheffing. Opnamekosten betaal je alleen als je (een deel van) je geld in een SNS Deposito hebt gestort. En je betaalt ons € 75 voor je afkoopofferte. Na je akkoord op de offerte houden we de kosten in van het geld dat op je SNS Gouden Handdruk staat.
Wil je weten of in 1 keer opnemen voor jou verstandig is? Bespreek het met een adviseur. Of vraag een afkoopofferte aan via 030 - 633 30 00 of in een van onze winkels
Wat gebeurt er als je overlijdt?
Dan gaat het geld van je SNS Gouden Handdruk naar je (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar. Dat is zo geregeld in de wet. Zij moeten het geld in termijnen laten uitkeren met een uitkeringsproduct voor een gouden handdruk. Op die uitkeringen worden loonheffingen ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Gaat je geld bij overlijden (ook) naar andere erfgenamen dan je (ex-)partner of kinderen tot 30 jaar? Dan krijgen je erfgenamen het geld in 1 keer uitgekeerd. Mogelijk moeten zij dan erfbelasting betalen.
Als je tussentijds wilt beëindigen
Wil je met je SNS Gouden Handdruk overstappen naar een andere bank of verzekeraar? Dan betaal je ons € 150 voor het overboeken van je saldo. We houden dit bedrag in van het geld dat op je SNS Gouden Handdruk staat. Wil je SNS Gouden Handdruk tussentijds beëindigen en gebruik je het saldo niet voor een ander 'gouden handdruk'-opbouwproduct? Dan moet je over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Je leest er meer over in de voorwaarden.
Als je SNS Gouden Handdruk beëindigt, dan moet je eerst eventuele beleggingen verkopen. Heb je dit zelf nog niet gedaan? Dan doen wij dit voor je.
Heb je SNS Gouden Handdruk Deposito? Dan betaal je opnamekosten als je deze voor het einde van de afgesproken looptijd wilt beëindigen. Hoeveel je betaalt, hangt af van de periode dat het geld nog vast zou staan in je deposito.
Meer over SNS Gouden Handdruk Deposito
De voorwaarden
In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door.