Deze duurzame bedrijven kunnen je helpen

Wil je je huis energiezuiniger maken maar weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je er graag mee. Je kunt ook hulp krijgen van andere bedrijven. Dat zijn organisaties met veel kennis over bijvoorbeeld zonnepanelen of groene daken. Of met goede contacten met installateurs zodat je makkelijk offertes kunt opvragen.

Inzicht met de huisscan van Solease

Solease is aanbieder van zonnepanelen en isolatie. En werkt zoveel mogelijk samen met lokale installateurs bij jou in de regio. Wil je weten hoe jij je huis energiezuiniger kunt maken met zonnepanelen en isolatie? Doe dan de huisscan op de website van Solease. Op basis van de uitkomst kun je vrijblijvend een offerte bij ze aanvragen. Je zit nergens aan vast.

Naar de huisscan van Solease

Goed om te weten:

  • Ga je aan de slag met Solease? Dan gelden hun algemene voorwaarden. Je vindt ze op hun website.
  • Vraag je via ons een offerte bij Solease aan? En gaat Solease daarna voor je aan de slag? Dan krijgen wij (de Volksbank waar SNS onder valt) daar een vergoeding voor. Je SNS Adviseur krijgt die vergoeding niet. Maar je betaalt niet meer of minder voor het werk van Solease dan als je zelf naar hen zou gaan. En je kunt gewoon andere installateurs benaderen en voor een andere kiezen.

Check hoe je gemeente je kan helpen

Veel gemeenten helpen inwoners met het energiezuiniger maken van hun huis. Bijvoorbeeld met subsidies. Kijk ook eens op de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Een groen dak via Het Groene Loket

Het Groene Loket is specialist in het aanleggen van groene daken. Ze helpen je bij het samenstellen van jouw ‘groendak’-pakket. Op hun website kun je een prijsindicatie voor jouw dak aanvragen. Je vindt er ook veel informatie over groene daken.

Naar Het Groene Loket

Goed om te weten:

  • Ga je aan de slag met Het Groene Loket? Dan gelden hun algemene voorwaarden. Je vindt ze op hun website.
  • Ook als je via ons Het Groene Loket inschakelt, krijgen wij daar een vergoeding voor. En je SNS Adviseur niet. Je betaalt dus niet meer of minder dan als je zelf naar Het Groene Loket zou gaan. En je kunt gewoon andere bedrijven benaderen en voor een andere kiezen.

De risico's en nadelen bij investering in duurzame maatregelen

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening en het klimaat, maar voor het zover is moet je vaak eerst geld investeren. En dat is nooit zonder risico’s. Want investeren kost geld en tijd, of je nu zelf investeert of producten gaat huren. Check daarom goed wat het beste bij jou past en vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn om te verduurzamen. En als je je huis verkoopt, is het niet altijd zeker of je de investering er helemaal uitkrijgt.

Terugverdientijd en besparing

Leen je geld voor energiebesparende maatregelen? Dan is het goed om te weten dat er tijd nodig is om de investering en de kosten van de lening terug te verdienen. Maak daarom een realistische berekening. De besparingen van de energiebesparende maatregelen kunnen tegenvallen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Want de kosten voor de lening moet je in ieder geval terugbetalen, ook als de hoogte van je energiebesparing lager is dan verwacht.

Check de kosten en opbrengst van isolatiemaatregelen

Afspraak maken duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Wil je advies over hoe je de verduurzaming van je huis kunt financieren?
Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Wil je ook duurzaam en energiezuinig wonen?