Een ander huis kopen
Als je een ander huis wilt kopen, valt er veel uit te zoeken. Welk huis kun je kopen? Wat doe je met overwaarde of een restschuld? Hoe regel je het met de verkoop en je hypotheek? We helpen je op weg. Ontdek je mogelijkheden.
Veelgestelde vragen
Wat komt er kijken bij het kopen van een ander huis? We helpen je graag op weg. Onze adviseurs zijn er voor je als je ze nodig hebt.
-
Als je wil verhuizen, dan ga je opnieuw naar hypotheken kijken. Het kan soms voordelig zijn om je rente-afspraken mee te nemen naar je nieuwe huis. Als je nu een lage rente hebt bijvoorbeeld.
Hypotheek meenemen bij verhuizing -
Heb je een nieuw huis gekocht, maar je oude nog niet verkocht? Dan heb je vaak te maken met dubbele lasten. Kun je die betalen? Dan zijn er een paar manieren om je lasten iets te verlagen.
Omgaan met een dubbele hypotheek
Kun je de dubbele lasten niet betalen? Dan kun je misschien een overbruggingskrediet of overbruggingshypotheek afsluiten.
Meer over het overbruggingskrediet -
Dat kan. Je bespaart dan mooi op de makelaarskosten. Maar je moet dan wel veel zelf uitzoeken. We hebben alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet.
Een huis kopen zonder makelaar -
Bieden op een huis dat je graag wil hebben, dat is altijd spannend. Een beetje meer zekerheid kan dan fijn zijn. Misschien is het biedcertificaat iets voor je. Daarmee heb je meer zekerheid over hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. En de verkoper dus ook.
Het biedcertificaat -
Verkoop je je huis voor een lager bedrag dan de hypotheekschuld die je nog hebt? Dan heb je een restschuld. Soms kun je die meefinancieren als je verhuist. Er gelden wel voorwaarden.
Restschuld meefinancieren -
Verkoop je je huis met overwaarde? Dat is mooi! Heb je voor je volgende huis een hypotheek nodig? Dan krijg je wel te maken met de bijleenregeling. Je moet je overwaarde dan gebruiken om je nieuwe huis te kopen. Doe je dat niet, dan heeft dat gevolgen voor je hypotheekrenteaftrek.
De bijleenregeling bij verhuizen