Je hypotheekgesprek met onze adviseur

De SNS Adviseur bereidt zich goed voor op jullie hypotheekgesprek. Het is handig als jij voorafgaand aan het gesprek zelf ook al nadenkt over je (toekomstige) situatie en wensen. Zo haal je het maximale uit jullie gesprek.

Bereid je goed voor

Je (woon)wensen en huidige en toekomstige situatie zijn de belangrijkste onderwerpen van het eerste gesprek. Het afsluiten of aanpassen van een hypotheek doe je niet zomaar en voor langere tijd. Juist daarom vinden we het belangrijk dat je kiest voor een hypotheek die echt bij je past.

We stellen je alvast wat vragen die je helpen om het gesprek goed voor te bereiden:

Hoe ziet je toekomst eruit?

SNS wil graag samen met jou de financiering regelen van je woonwensen. Niet alleen nu, maar ook voor later. Daarom willen we bijna álles van je weten! Hoe meer informatie je geeft, hoe meer het advies aansluit op jouw wensen, nu en later. Heb je een kinderwens, wil je eerder stoppen met werken of verwacht je carrière te maken? Deel het met je adviseur.

Hoeveel wil je per maand betalen?

Een adviseur kijkt niet alleen naar wat je maximaal kunt lenen, maar ook naar wat je maximaal wilt betalen. Want een hypotheek mag geen blok aan je been worden. Bedenk daarom ook zelf wat je maximaal wilt betalen per maand, naast je bestaande uitgaven. Je wilt natuurlijk ook geld overhouden voor leuke dingen of onverwachte situaties.

Welke bijkomende kosten verwacht je?

Als eigenaar van een woning heb je niet alleen te maken met de maandlasten van je hypotheek en de bijkomende kosten als je een huis koopt. Je hebt ook te maken met energiekosten, gemeentebelastingen, verzekeringen, Vereniging van Eigenaren. Maar ook met verhuiskosten en kosten om je nieuwe huis in te richten. Bepaal voor jezelf welke vaste lasten jij verwacht, zowel eenmalig als doorlopend.

Welke rentevorm wil je?

Er zijn twee soorten rente: vast en variabel. Variabel betekent dat de hypotheekrente per maand op en neer kan gaan. Deze schommeling zie je terug in je maandbedrag. Een vaste rente geeft meer zekerheid. Je weet vooraf wat je betaalt. Je zet de hypotheekrente namelijk voor een bepaalde periode vast. Vaak geldt dat, hoe langer je de rente vastzet, hoe hoger het rentepercentage. De vraag die je jezelf moet stellen: hoe lang wil jij zekerheid in je maandlasten en hoeveel is je dat waard?

Het hypotheekgesprek, hoe gaat dat in z'n werk?

Na een goede voorbereiding van jou en de SNS Adviseur neem je tijdens het eerste gesprek je persoonlijke situatie door en bespreken jullie je wensen en mogelijkheden.

Van hypotheekgesprek naar hypotheekadvies

Wil je na dit gratis en vrijblijvende gesprek verder met SNS? Dan volgt er een adviesgesprek, waarin je een persoonlijk financieel adviesrapport krijgt.

Bereid je hypotheekgesprek voor met de SNS Huismap

Maak je bij SNS een afspraak voor een hypotheekgesprek? Dan krijg je van ons je eigen online huismap om je hypotheekgesprek voor te bereiden. Je huismap is de plek waarin je veilig en overzichtelijk alle gegevens en documenten verzamelt die je nodig hebt voor je hypotheekgesprek.

Ben je klaar met documenten en gegevens verzamelen? Dan deel je alles met 1 druk op de knop met je adviseur. Die kan zich dan al goed voorbereiden en tijdens het hypotheekgesprek verlies je geen tijd meer aan het invoeren en controleren van gegevens.

Meer over de SNS Huismap voor je hypotheekgesprek

Je eerste huis kopen

Je eerste huis kopen

Er komt veel op je af als je voor het eerst een huis koopt. Alle belangrijke momenten op een rij.

Een ander huis kopen

Een ander huis kopen

Een ander huis betekent vaak ook een andere hypotheek. Wat is verstandig? We helpen je op weg.