We raden je aan om over te stappen op een nieuwe browser
Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Met deze oudere browser van Microsoft werkt niet alles op onze site even goed. Stap dus over op een nieuwe browser. Sorry voor het ongemak.
Je woonlasten verzekerd als je arbeidsongeschikt wordt
Of je nu werknemer of zzp’er bent: als je arbeidsongeschikt wordt, dan kun je je inkomen verliezen. En dan kan het lastig zijn om de lasten voor je huis te blijven betalen. Daarvoor kun je de woonlastenverzekering afsluiten.
Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid via SNS
Scherpe premie
Kiezen uit meerdere verzekeraars
Een SNS Adviseur zoekt uit welke verzekering past bij jouw situatie
Je kunt je bruto woonlasten verzekeren tot maximaal € 2.500 per maand. Samen met je adviseur bepaal je hoeveel je nodig hebt als je arbeidsongeschikt wordt.
Hoe hoger het bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen, hoe hoger je premie.
Je kunt alleen een uitkering krijgen als je 35% of meer arbeidsongeschikt wordt verklaard.
Je kunt kiezen voor een tijdelijke uitkering of je laat de verzekering aansluiten bij je AOW-leeftijd. Dat kan zelfs als die leeftijd in de toekomst stijgt (tot maximaal 70 jaar).
Je kunt via ons een woonlastenverzekering aanvragen bij Credit Life of TAF.
Je kunt de premie die je betaalt voor de woonlastenverzekering misschien aftrekken in je belastingaangifte. Je ziet dat in de voorwaarden van je verzekering. Bespreek dit met je adviseur bij je aanvraag.
Altijd via een adviseur
Een woonlastenverzekering sluit je niet zomaar af. Het is belangrijk dat de verzekering goed aansluit bij jouw wensen en situatie. Ook gelden voor elke situatie weer andere regels. Deskundig en persoonlijk advies is daarom onmisbaar. Maak dus een afspraak met een van onze SNS Adviseurs. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.
Dit valt er onder bruto woonlasten
Je adviseur rekent op basis van je bruto woonlasten voor je uit hoe hoog je verzekeringsuitkering moet zijn. Dit valt er onder bruto woonlasten:
rente
maandelijkse aflossing
premie voor de overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek
premie voor je inboedel- en opstalverzekering
energiekosten
servicekosten van de Vereniging van Eigenaren (VvE)
Medische beoordeling
Kies je voor een woonlastenverzekering? Dan krijg je te maken met een medische beoordeling. Een onafhankelijke arbeidsdeskundige en keuringsarts beoordeelt dan voor de verzekeraar jouw gezondheid. Je krijgt daarvoor een online vragenlijst. Jouw antwoorden gebruikt de verzekeraar om in te schatten hoe groot het risico is dat je arbeidsongeschikt wordt. Vul de vragenlijst helemaal en juist in. Als je dat niet doet, dan kan dat gevolgen hebben voor je eventuele uitkering in de toekomst.
Goed om te weten: Verandert er iets in je situatie? Dan moet je dat zo snel mogelijk doorgeven aan de verzekeraar. Bijvoorbeeld als je ander werk gaat doen of bent gestopt met roken.
Wanneer is een woonlastenverzekering geen goed idee?
Een woonlastenverzekering die je via ons kunt aanvragen is niet geschikt voor je in deze situaties:
Als je niet in Nederland woont.
Als je geen eigen huis hebt.
Als je jonger bent dan 18 jaar of ouder dan 62 jaar.
Als je meer wilt verzekeren dan een (bruto) uitkering van € 2.500 per maand.
Als je minder dan 16 uur per week werkt.
Goed om te weten:
Voor sommige beroepen kun je geen woonlastenverzekering afsluiten. De adviseur vertelt je precies hoe het zit in jouw situatie.
Verdien je je inkomen in loondienst? Dan is de verzekering voor zzp’ers niet geschikt voor je. Andersom geldt het ook: ben je zpp’er, dan kun je niet kiezen voor de verzekering voor werknemers.
Dit zijn de woonlastenverzekeringen
We bieden 2 verschillende soorten woonlastenverzekeringen voor arbeidsongeschiktheid aan.
1. De verzekering voor zzp’ers
Kun je je werk niet meer doen? Dan beoordeelt een onafhankelijke arbeidsdeskundige en keuringsarts in opdracht van de verzekeraar in het 1e jaar je arbeidsongeschiktheid op basis van beroepsarbeid. Dus of je je eigen beroep nog kunt uitvoeren. En of dat kan met aanpassingen, zoals aan je werkplek. Je bent in dat 1e jaar niet verplicht om dat wat je nog wel kunt in te zetten voor een andere functie. Na dat 1e jaar beoordeelt de arbeidsdeskundige en keuringsarts je arbeidsongeschiktheid op basis van passende arbeid. Dus naar wat voor werkzaamheden je nog wel kunt doen die passen bij je opleiding en ervaring.
2. De verzekering voor als je in loondienst bent
Met deze woonlastenverzekering ben je verzekerd voor een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt en in loondienst bent. Dus als je door ziekte of een ongeval je eigen beroep niet meer kunt uitoefenen. Niet alle beroepen kun je verzekeren. Als dit voor jouw beroep niet kan, dan kun je je misschien verzekeren voor passende of gangbare arbeid. Een SNS Adviseur legt je dit graag uit.
Een onafhankelijke arbeidsdeskundige en keuringsarts bepaalt in opdracht van de verzekeraar voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Heb je een beroepsdekking? Dan bekijkt de arts of je je huidige beroep nog kunt uitoefenen. Heb je een dekking voor passende of gangbare arbeid? Dan wordt dat het uitgangspunt van de beoordeling.
Word je voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan kun je in aanmerking komen voor een uitkering uit de woonlastenverzekering.
Je kunt kiezen wanneer je uitkering moet starten. Ben je in loondienst? Dan betaalt je werkgever meestal de eerste 2 jaar (een deel van) je salaris door. De adviseur bekijkt samen met jou hoe dat bij jou is geregeld en wanneer je de uitkering het beste in kunt laten gaan.
Je krijgt elke maand het hele verzekerde bedrag of een bedrag dat hoort bij het percentage dat je arbeidsongeschikt bent verklaard. De hoogte van dit bedrag heb je bepaald bij het aanvragen van de verzekering. Net als de periode waarover je de uitkering wilt ontvangen. Dit bedrag krijg je zolang je arbeidsongeschikt bent en maximaal zolang als de uitkeringsperiode die je gekozen hebt.
De verzekering stopt op de einddatum van de verzekering of als je voor die datum overlijdt. Je kunt de verzekering ook eerder opzeggen.
Aanvullend inkomen als je arbeidsongeschikt wordt
Denk je dat je inkomen te veel daalt als je arbeidsongeschikt wordt? En ben je in loondienst? Dan kun je ook kiezen voor de inkomensverzekering. Je adviseur kijkt dan ook naar je gewenste inkomen om je verzekeringsuitkering te bepalen.
Ben je in loondienst en raak je je baan kwijt? Ook dan kan het moeilijk zijn om je woonlasten te betalen. Je kunt kiezen voor een extra dekking voor werkloosheid.
Extra dekking voor werkloosheid
Goed om te weten: dit is niet verzekerd
Na de einddatum van de verzekering heb je geen recht meer op een uitkering.
Arbeidsongeschiktheid door je eigen schuld. Bijvoorbeeld als je veiligheidsinstructies niet goed opvolgt of alcohol drinkt tijdens je werk.
Als je de premie niet betaalt, dan ben je niet verzekerd.
De verzekeraars keren niet of minder uit als je informatie over je gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als je in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige en keuringsarts waardoor je arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.
Een SNS Adviseur helpt je graag. Heb je ook een huis gekocht en een hypotheek nodig? Dan kan je adviseur je wens voor een woonlastenverzekering meenemen in het advies. Wil je alleen laten uitzoeken of zo’n verzekering iets voor je is? Dan kun je ook kiezen voor een deeladvies. Je adviseur checkt dan alleen dat en daarom is een deeladvies goedkoper dan een volledig advies.
Een SNS Adviseur zoekt graag voor je uit of de woonlastenverzekering iets voor je is. Vul hieronder je gegevens in en we bellen je om een afspraak te maken.