Onze maatschappelijke impact

SNS wil kansengelijkheid bevorderen. Want ieder mens verdient een gelijke kans om te kunnen groeien. Daar zetten wij ons als bank voor in.

Kansenongelijkheid is een van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken. Het dreigt een rem te zetten op de economische groei en de kloof tussen groepen mensen in Nederland te vergroten. Niets doen is geen optie.

Hoe zetten we ons in voor kansengelijkheid?

Sinds 1817, toen we als Nutsspaarbank zijn opgericht, staat SNS naast mensen en zetten we ons in om meer gelijke kansen te creëren. Dat doen we vandaag nog steeds.

Hoe we werken: benaderbaar en toegankelijk

SNS vindt dat banken in het straatbeeld horen. Daarom kun je bij ons altijd binnenlopen in bijna 200 winkels. Want bij ons staat menselijke aandacht voorop. Onze financiële groeicoaches zijn er voor iedereen. Zij verdiepen zich in jouw leven en wat jij belangrijk vindt. In onze winkels kun je terecht bij goed getrainde mensen, maar natuurlijk ook telefonisch én digitaal zelf je zaken regelen.

Wat we bieden: menselijke financiële oplossingen

We zijn koploper in een maatwerk aanpak en menselijke financiële oplossingen. Een voorbeeld hiervan is dat je bij ons terecht kunt voor een 18-jaargesprek: tips en tricks voor wanneer je financieel zelfstandig wordt. Ook helpen we je bij je belastingaangifte en je toeslagen. En je kunt bij ons kosteloos drie dagen rood kan staan. Omdat de maand wel eens anders loopt dan verwacht. Hiermee zetten we als bank altijd mensen op de eerste plaats en gaan we vooral op zoek naar wat wél kan.

Waar we ons voor inzetten: kansengelijkheid

Om kansengelijkheid te bevorderen stellen we huidige bankconventies aan de kaak, nemen we stelling en dragen we nieuwe oplossingen aan in het publieke en politieke debat. We brengen partijen en onze Raad van Toekomst bij elkaar om samen het financiële systeem toekomstbestendiger te maken en gezond financieel gedrag te stimuleren. Zo werken we als bank zowel op maatschappelijk als op persoonlijk niveau aan meer kansengelijkheid.

De Raad van Toekomst

SNS Raad van Toekomst

Tien jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar adviseren SNS 1 jaar lang over onderwerpen die hen bezighouden. Zij vormen samen de Raad van Toekomst. Als nieuw adviesorgaan wordt de Raad van Toekomst op verschillende manieren betrokken bij het beleid en de bedrijfsvoering van SNS. Zo schuift de Raad aan bij bijeenkomsten van het managementteam en heeft het de vrijheid om zelf thema’s aan te dragen om binnen de bank te bediscussiëren.

Lees meer over de Raad van Toekomst

Initiatieven en samenwerkingen

Door kennisontwikkeling, partnerships en het verbinden van mensen zetten we ons in voor het bevorderen van kansengelijkheid. Op onze nieuwspagina lees je meer over de initiatieven die SNS genomen heeft samen met andere maatschappelijke organisaties.

Ga naar actueel

Het Expertisecentrum Kansengelijkheid

Van links naar rechts:

  • Ellen Jongerius - Lead Expertisecentrum Kansengelijkheid
  • Sebastiaan de Kroon - Adviseur maatschappelijke impact
  • Zonne Zeevalk - Adviseur maatschappelijke impact
  • Florien Cramwinckel - Hoofdpsycholoog SNS