Raad van Toekomst in gesprek met bestuur Volksbank & SNS
12 juni 2024
Wat is de Raad van Toekomst ook alweer?
Veel jongvolwassen ervaren een grote afstand tussen wat banken doen en wat er in hun eigen levens speelt. De Raad van Toekomst, een jongerenparticipatie-initiatief van SNS, is in het leven geroepen om deze kloof te dichten. Het is een panel van 10 jongvolwassenen die SNS sinds september 2023 adviseren over onderwerpen die de nieuwe generatie bezighouden. Dat deden ze bijvoorbeeld door co-creatiesessies met klantreisteams en het uitwerken van een actieagenda.
Wie waren aanwezig?
Tijdens het directiedialoog waren, je raadt ’t al, de directie van zowel de Volksbank als SNS aanwezig. Die bestond uit: Marinka van Meer, Angela Eijlander, Peggy Kaal. Ellen Jongerius, Taco van den Elskamp, Stijn den Hartog en Hans Vijverberg. Namens de Raad van Toekomst schoven de tien 18 tot 35-jarigen aan.
Blik op de toekomst
Het doel van de sessie was om de bevindingen van de Raad te bespreken en tot oplossingen te komen. Dit zijn een aantal dingen waar we, op aanraden van de Raad, de komende tijd de mogelijkheden voor gaan verkennen:
- SNS verkent de mogelijkheden voor het verbeteren van de klantreis van de maximale hypotheektool, zodat jongvolwassenen niet afhaken (bijv. door het bieden van handelingsperspectief/ communicatie die meer aansluit bij het gevoel van de doelgroep) i.s.m. Klantreisteam Wonen.
- Volksbank controleert de laatste status van de “Samenlening” en koppelt terug naar Raad van Toekomst wat huidige status, potentiële knelpunten en eventuele vervolgacties vanuit de Volksbank zijn.
- SNS onderzoekt de mogelijkheden om automatisch een NBA in te stellen voor wanneer het saldo negatief is (rood staan). Momenteel moeten gebruikers deze seintjes zelf activeren.
- SNS verkent hoe zij klanten laagdrempelig kan informeren over de gevolgen van rood staan, bijvoorbeeld met een passendheidstoets zoals bij beleggen.
- SNS onderzoekt de mogelijkheid om Nederlandse moslims te helpen hun geldzaken naar hun geloof in te richten, te beginnen met de mogelijkheid om renteontvangst uit te zetten
- SNS verkent de mogelijkheden om aanwezig te zijn op plekken waar jongvolwassenen zich bevinden, zowel online – SNS op TikTok en in populaire Podcasts – als offline – SNS op festivals & evenementen.
- SNS onderzoekt de mogelijkheid om meer aanwezig te zijn op open dagen en introductieweken om meer jongvolwassenen te bereiken aan de start van hun studie.
- SNS verkent de mogelijkheid om meerdere talen te gebruiken in de SNS Winkels. SNS start bij het onderzoeken welke talen onze adviseurs in de winkels nog meer spreken behalve Nederlands.
- SNS verkent hoe haar winkels structureel kunnen aanhaken bij passende maatschappelijke evenementen voor jongvolwassenen in hun lokale omgeving, bijvoorbeeld door het aanbieden van maatschappelijke events in de SNS Promotiewinkel.
Vragen?
Wil je meer weten over de Raad van Toekomst? Neem contact op met Zonne Zeevalk via zonne.zeevalk@sns.nl of kijk op www.sns.nl/raad-van-toekomst.