Warm welkom voor studenten in Groningen
19 augustus 2024
Slimme geldkeuzes en guilty pleasures
Studenten troffen op het registratie-evenement van de KEIweek het wervelwindgeldwaai-spektakel van SNS. Je kent die misschien van andere festivals en evenementen. Het draait om het vangen van zoveel mogelijk nepgeldbriefjes en hardop dromen wat je ermee zou doen. Eenmaal terug in de realiteit, ontstaan interessante gesprekken over slimme geldkeuzes, guilty pleasures, spaardoelen en persoonlijke voorkeuren. ‘Door zo’n gesprek over geld leuk en persoonlijk te maken, stimuleren we gezond geldgedrag en geven we als SNS een positief visitekaartje af’, vertelt Edwin. Hij werkt voor SNS in Groningen. ‘Of de studenten er meteen iets mee gaan doen? Misschien niet direct, maar hopelijk hebben we ze ‘aangezet' op dit onderwerp.' Collega Elske vult aan: 'Ze zijn welkom in onze winkels’
Dansen tegen depressieve klachten
Eerstejaars studenten die aan meer inhoud toe waren, werden door de KEIweek-organisatie op de wenken bediend. Florien Cramwinckel (hoofdpsycholoog bij SNS en ‘ervaringsdeskundige’ studentenleven) gaf namelijk een informatieve en positieve peptalk. Op basis van wetenschappelijke inzichten gaf ze tips voor een gelukkig en financieel florissant studentenleven. De tips gingen behalve over geld, ook over mentale gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat dansen effectief is tegen depressieve klachten? Of hoe belangrijk lachen is? Mooie ingrediënten voor de speciale introductie-pubquiz in het Expertisecentrum van SNS in Groningen op de maandag na de KEIweek.
Speciaal voor mbo
Als klap op de vuurpijl werd er nog de kennismakingswandeling door Groningen voor eerstejaars mbo-studenten. Na het succes van vorig jaar vroegen de Groningse mbo-scholen SNS dit jaar weer. Naast de markante Groningse plekken en gebouwen, 'lopen' de eerstejaars mbo-studenten ook langs belangrijke financiële onderwerpen die je tegenkomt vanaf je 18de.
Het is de bedoeling dat SNS vanaf komend jaar in meer steden actief gaat meedraaien in het programma van introductiedagen om studenten positief en persoonlijk ‘aan’ te zetten op hun geldgedrag. Hier is veel animo voor in studentensteden en op universiteiten, hbo’s én mbo’s. Veel SNS-collega’s kijken er naar uit om zo bij te dragen aan een financieel gezonde generatie met groeiperspectief.
Vragen?
Wil je hier eens over doorpraten? Neem dan contact op met Sebastiaan de Kroon (adviseur maatschappelijke impact) via sebastiaan.dekroon@sns.nl.