Geld opzijzetten: hoeveel heb je nodig?

Sparen of beleggen voor later en nu: jong en oud doet het. Maar waarvoor zetten mensen allemaal geld opzij? En hoeveel heb je nodig? Bereken het snel en ontdek wat je nu kunt doen om straks genoeg geld te hebben. Bijvoorbeeld met de handige rekentools van MijnGetal.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Bereken ‘t met MijnGetal

Weet je al waar je voor wilt sparen of wil je gewoon wat geld opzijzetten? Bereken wat je allemaal kunt doen met je geld. Met de handige tools van MijnGetal rekentools is dat een fluitje van een cent.

Maandelijks een bedrag opzijzetten

Nog geen helder doel, maar nu wel al meer uit je geld halen? Dat kan door elke maand een bedrag opzij te zetten. Bekijk wat je resultaten kunnen zijn met sparen en beleggen.

Check 't nu

Geld opzijzetten voor nu

Gaat je auto stuk of heeft je huis onderhoud nodig? Dan is ’t fijn als je de kosten kunt betalen. Met de Bufferberekenaar van het Nibud bereken je wat een goed bedrag is om achter de hand te houden.

Bufferberekenaar Nibud

Tip! Met Rest Sparen stel je makkelijk in dat het geld dat je aan het eind van de maand over hebt op je betaalrekening automatisch wordt overgeboekt naar je spaarrekening.

Veelgenoemde spaardoelen

80% van de Nederlanders vindt sparen belangrijk en maakt zich zorgen als ze het niet doen, blijkt uit onderzoek van het Nibud. De meeste mensen sparen dan ook voor een buffer voor onverwachte uitgaven. Ook sparen we vaker dan andere landen voor ons pensioen en om iets na te kunnen laten. Andere veelgenoemde spaardoelen zijn de vakantie of reizen en de auto.

Wist je dat... spaardoelen gelukkiger maken? Dit komt omdat je ergens naartoe leeft en je weet waar je aan toe bent. En dat geeft rust en zekerheid. En natuurlijk de nodige voorpret.

Geld opzij zetten voor later

Vermogensopbouw wordt steeds belangrijker. Want met de veranderingen in de maatschappij, zoals de vergrijzing en de flexibilisering van de arbeidsmarkt, hebben we meer geld nodig.

Daarbij wordt de bijdrage van de overheid minder. Dit merken we nu al aan de versobering van de hypotheekrente-aftrek, aow-leeftijd, werkloosheidsuitkering, zorg en de studiefinanciering. Zo heb je meer geld nodig voor:

  • het kopen van een huis, door strengere hypotheekregels
  • bijscholing, voor meer baanzekerheid
  • de studie van je kind
  • om mogelijk eerder te kunnen stoppen met werken bij een oplopende aow-leeftijd
Tip! Een handige hulp bij het behalen van je spaardoelen is doelsparen in onze app en Mijn SNS. Je krijgt inzicht in hoeveel en hoe lang je nog moet sparen door het instellen van verschillende spaarpotten.
Vermogen opbouwen?

Vermogen opbouwen?

Zet je genoeg geld opzij voor nu, morgen én later?