Hypotheekrente en tariefgroepen SNS Spaarhypotheek
Hypotheekrente en tariefgroepen: zo werkt 't
Een tariefgroep vertelt wat de verhouding is tussen je hypotheek en de waarde van je huis. Hoe meer je huis waard is vergeleken met je hypotheek, hoe lager het risico voor ons als bank. En hoe lager je hypotheekrente.
Door je spaargeld naar een lagere rente
Je kunt het bedrag dat je hebt gespaard met je bankspaarhypotheek gebruiken om naar een lagere tariefgroep te gaan. Dit heet 'salderen'. Wat dan gebeurt, is dat het opgebouwde saldo zogenaamd wordt afgetrokken van je hypotheek. De hypotheeksom die overblijft gebruiken we dan voor het bepalen van de verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je huis. Let op: je lost je hypotheek hiermee niet af.
Meer over salderen
Wanneer is een lagere hypotheekrente gunstig?
Heb je een volledige spaarhypotheek? Dan is een lagere rente meestal niet voordeliger. Maar is je hypotheek bijvoorbeeld voor de helft aflossingsvrij? Dan vaak wel. Vraag een SNS Adviseur wat in jouw situatie verstandig is.
Naar een andere tariefgroep?
Je gaat niet vanzelf naar een lagere tariefgroep. We adviseren je om contact op te nemen met een SNS Adviseur om te bekijken of een lagere tariefgroep voor jou gunstig is. Wil je je woningwaarde aanpassen om in aanmerking te komen voor een lagere tariefgroep? Dan kun je ook zonder advies je woningwaarde laten aanpassen.
Wat wil je weten over SNS Spaarhypotheek?
Weten wat de kenmerken zijn van deze hypotheek? Of iets wijzigen aan je bestaande spaarhypotheek? Lees bij elke stap hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden.