Handig voor je nabestaanden
Je kunt je nabestaanden enorm helpen als jij je wensen, financiƫle en andere gegevens al voor ze hebt verzameld in een digitale kluis. Maak een Nabestaandenplan.
Lees de voorwaarden van de spaarrekeningen goed door. Bijvoorbeeld als de overledene een spaarrekening met een vaste looptijd had. Want in de voorwaarden staan bijvoorbeeld de mogelijkheden van tussentijds opnemen.
Heb je vragen? Lees de Productvoorwaarden Sparen of neem contact op met SNS Nabestaandendesk. We helpen je graag
Een hypotheek loopt na een overlijden gewoon door. De erfgenamen zijn aansprakelijk voor de hypotheek. Staat het huis ook op naam van een partner of iemand anders die erin blijft wonen?
Een SNS Hypotheekadviseur bekijkt dan of de bewoner de maandlasten kan betalen en of de hypotheek kan worden voortgezet op zijn of haar naam. Je ontvangt hierover bericht. Houd er rekening mee dat dit kosten met zich mee kan brengen.
Is er een levensverzekering gekoppeld aan de hypotheek? Dan kan een deel van de hypotheek worden afgelost. Hoe dit precies werkt, kun je bespreken met een SNS Adviseur. Neem daarvoor contact op met SNS Nabestaandendesk.
Je kunt je nabestaanden enorm helpen als jij je wensen, financiƫle en andere gegevens al voor ze hebt verzameld in een digitale kluis. Maak een Nabestaandenplan.
Wordt het huis verkocht? Dan betaal je als erfgenaam de kosten van het huis en de hypotheek tot het huis verkocht is. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met SNS Nabestaandendesk.
Schadeverzekeringen lopen door tot de erfgenamen schriftelijk aangeven wat ermee moet gebeuren. Stond de verzekering alleen op naam van de overledene? Dan kun je als erfgenaam de verzekering opzeggen.
Is de verzekering niet aan een persoon gekoppeld, maar aan een huis, auto, caravan of motor? Dan kan deze verzekering alleen worden stopgezet door verkoop of overschrijving op een andere naam.
Zijn er meer personen verzekerd, dan kan de verzekering worden voortgezet op naam van de medeverzekerde(n).
Levensverzekeringen zijn meestal op maat gemaakt en hebben geen algemene richtlijnen. Had de overledene een levensverzekering bij SNS? Neem dan contact op met SNS Nabestaandendesk.
Was de overledene de enige rekeninghouder van de effectenrekening? Dan blokkeren we de rekening. Dit doen we nadat je het overlijden hebt gemeld. Aan- en verkoop van effecten kan pas, als bekend is wie over de rekening mag beschikken.
Heb je een effectenrekening met de overledene? Dan kun je (als mederekeninghouder) de rekening blijven gebruiken.
SNS Nabestaandendesk blokkeert kredieten van de overledene. Nieuwe opnames zijn dan niet meer toegestaan. Schulden worden meegenomen in de erfenis. De bedragen die de overledene van zijn krediet heeft opgenomen moeten worden terugbetaald uit het geld dat de overledene nalaat.
Zat er een kwijtscheldingsclausule bij het krediet? Dan hoeven de bedragen die de overledene heeft opgenomen, inclusief de rente, niet te worden terugbetaald.
Natuurlijk moet dan wel aan alle voorwaarden van de clausule zijn voldaan. Zijn er bedragen opgenomen na overlijden? Dan moeten deze worden terugbetaald voordat de schuld wordt kwijtgescholden.