Hypotheekvragen?
Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek en vraag het een expert bij jou in de buurt.
Als je een nieuwbouwhuis wilt gaan kopen, dan wil je natuurlijk eerst weten hoeveel je ongeveer kunt lenen. Je berekent het in 1 minuut.
Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek en vraag het een expert bij jou in de buurt.
Een nieuwbouwhuis is vaak energiezuiniger dan een bestaand huis. Dat is gunstig voor je maandelijkse energierekening én voor je hypotheeklasten. Want koop je een nieuwbouwhuis met label A of B? Dan kun je profiteren van een scherpe rente. Met de SNS Bespaarhypotheek.
Weet je nog niet zeker of nieuwbouw iets voor je is? Bekijk dan eens de verschillen tussen een bestaand huis en een nieuwbouwhuis. Je ziet ook welke kosten je hebt als je kiest voor nieuwbouw.
Hoeveel je kunt lenen voor je nieuwbouwhuis hangt af van de marktwaarde van het huis en je financiële situatie. Net als bij bestaande bouw dus. De waarde van het huis bepalen we wel met andere onderdelen. Namelijk de koop/aanneemsom en het renteverlies tijdens de bouw. Dit renteverlies kun je meefinancieren met een zogenaamde rentefinancieringsrekening.
Goed om te weten:
Zit je met dubbele lasten, omdat je huis nog niet klaar is, maar je wel al de hypotheek betaalt? Dan kan een overbruggingskrediet een uitkomst zijn.
Een bouwdepot is een geblokkeerde spaarrekening met een deel van het hypotheekbedrag dat je leent voor de verbouwing, bouw of aankoop van je huis. Je betaalt daar de rekeningen mee, bijvoorbeeld van de aannemer. Je kunt er geen geld van opnemen.
Over het bedrag dat je nog niet hebt uitgegeven, betaal je depotrente. Deze rente verrekenen we met de rente die je betaalt voor je hypotheek.
Tijdens de bouw betaal je de aannemer in delen uit je bouwdepot. Over het bedrag dat daarin zit, krijg je rente. Maar je betaalt vanaf de start van de bouw ook al hypotheeklasten. Het verschil tussen de rente op het saldo van je bouwdepot en de hypotheekrente die je moet betalen noemen we renteverlies tijdens de bouw.
Je kunt ervoor kiezen om je renteverlies tijdens de bouw mee te financieren. Dat kan met een rentefinancieringsrekening. Dat is een zogenaamde box 3 lening.
Wanneer de bouw begint, betaal je de aannemer of projectontwikkelaar in afgesproken termijnen. Je betaalt met geld uit je bouwdepot. Je betaalt de aannemer ook rente voor het voorschieten van de kosten. Dat noemen we bouwrente. Je kunt deze bouwrente onder voorwaarden meefinancieren in je hypotheek.
Een nieuwbouwhuis kopen is een hoop werk en daar kan wel eens iets bij mis gaan. Inspecteer daarom je huis altijd met iemand van het bouwbedrijf of een onafhankelijke deskundige op gebreken.
E-book Nieuwbouwhuis kopen
Download ons e-book Nieuwbouwhuis kopen met veelgestelde vragen, uitleg van begrippen en tips van ervaringsdeskundigen.
Scherpe rente met de SNS Bespaarhypotheek
Krijgt je nieuwbouwhuis energielabel B of hoger? Dan bieden we met deze hypotheek rentevoordeel.
Keuze uit meerdere aanbieders
We bieden niet alleen hypotheken van onszelf, maar ook van andere aanbieders.
Alles onder 1 dak
We kunnen je op weg helpen met alles wat je moet regelen voor je koophuis. Bijvoorbeeld het vinden van een notaris.