Let op! Geld lenen kost geld

SNS Spaarhypotheek met beleggen

Bij de SNS Spaarhypotheek betaal je rente over je hypotheek. Je hebt een levensverzekering waarmee je kunt beleggen. Daarnaast betaal je premie om het overlijdensrisico af te dekken.
Goed om te weten: Deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Spaarhypotheek in elkaar

Bij de spaarhypotheek betaal je rente over je hypotheek. Daarnaast betaal je premie om het overlijdensrisico af te dekken. Ook beleg je met deze levensverzekering om aan het einde van de looptijd (een deel van) de hypotheekschuld af te lossen.

Wil je meer weten over de belastingregels die van toepassing zijn bij deze hypotheek? Lees dan de informatiewijzer.

Bij overlijden

Als jij of je partner voor het einde van de looptijd overlijdt, wordt je SNS Spaarhypotheek afgelost door je overlijdensrisicoverzekering en je opgebouwde spaardeel.

Beleggingsfondsen

Met de SNS Spaarhypotheek beleg je in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen voor de opbouw van je doelkapitaal. Ook kan er een combinatie gemaakt worden met sparen.

Switchen binnen de beleggingsfondsen of switchen van beleggen naar sparen en andersom kan kosteloos. Ook worden er geen aan- en verkoopkosten in rekening gebracht. Wel heb je te maken met fondskosten. Deze worden verrekend in de koers van het fonds.

1 keer per jaar een rendementsoverzicht

Het risico bestaat dat je aan het einde van de rit met een schuld blijft zitten. 1 keer per jaar krijg je een waardeontwikkelings- en portefeuilletoets opgestuurd. Zo kun je beslissen of er aanpassingen nodig zijn. Met onderstaande formulieren geef je wijzigingen in je beleggingsprofiel of de manier waarop je belegt aan ons door.

Wil je meer weten over de risico's? Vraag het je adviseur.

Eindigt je hypotheek binnenkort

Heb je een hypotheek die binnenkort afloopt? En wil je je hypotheek langer laten doorlopen? Dan heb je advies nodig. Dit kan mogelijk via deeladvies.

Meer informatie over deeladvies

Iets Wijzigen?

Regel het zelf

Sommige wijzigingen kun je met een formulier laten doorvoeren.

Naar hypotheekformulieren

Plussen en minnen van SNS Spaarhypotheek met beleggen

  • Je hebt onder voorwaarden fiscaal voordeel
  • Je hebt mogelijk rendement uit beleggingen
  • Je bent verzekerd bij overlijden
  • Je bent niet verplicht om fondsen aan te kopen. Daardoor kan het zo zijn dat je beleggingsportefeuille niet genoeg geld opbrengt om de hele hypotheekschuld af te lossen. Aan het einde van de looptijd kun je dus met een schuld blijven zitten.

  • Het rendement uit je beleggingen is onzeker. Misschien bouw je te weinig weinig vermogen op om de hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal af te lossen. Je kunt daardoor met een deel van de schuld blijven zitten.

  • Als je je rente aanpast, dan berekenen we het bedrag dat je inlegt opnieuw. Dit doen we op basis van je nieuwe hypotheekrente, de opgebouwde waarde van je beleggingen, de resterende looptijd van je hypotheek en de hoogte van je spaarhypotheek. Omdat je meer of minder gaat inleggen, worden eventuele winsten en verliezen uit je beleggingen gecompenseerd.

  • Op de einddatum los je je hypotheek (gedeeltelijk) af met de verkoop van je beleggingen. Daalt de koers van je beleggingen vlak voor die einddatum. Dan kan de eindwaarde daarvan een stuk lager zijn. Dit risico kun je verkleinen door defensiever te beleggen of door te gaan sparen als de einddatum dichterbij komt.

Spaarhypotheek zonder beleggen?

Er zijn ook spaarhypotheken, waarbij je niet belegt.

Meer over SNS Spaarhypotheek zonder beleggen

Zo zien je maandlasten eruit

Je betaalt rente over je hypotheek. Daarnaast is het mogelijk om (maandelijks) een vast bedrag te beleggen. Je maandlasten blijven dus tijdens de rentevaste periode gelijk. Heb je ook een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan betaal je hiervoor elke maand premie. Het geld dat je elke maand op je beleggingsrekening stort, gaat voor 100% naar de fondsen die je hebt gekozen. Als je wilt, kun je het bedrag dat je belegt verhogen of extra aankopen in een fonds doen. Je betaalt geen aan- en verkoopkosten. Het fonds waarin je belegt, rekent wel kosten.

Kosten voor het beleggingsfonds

Je betaalt kosten aan het fonds waarin je belegt: fondskosten, transactiekosten in fonds en kosten voor het in- en uitstappen.

Fondskosten

Fondskosten zijn doorlopende kosten die je betaalt aan de fondsbeheerder om voor jou te beleggen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Transactiekosten in fonds

Dit zijn kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Kosten voor in- en uitstappen

Dit zijn kosten die het fonds maakt om beleggers in en uit te laten stappen. Je betaalt ze via een opslag of afslag van de koers. De koers wordt dan iets hoger of lager dan de werkelijke waarde van het fonds.

Fondsoverzicht

Met de SNS Spaarhypotheek beleg je in 1 van de 5 ASN Duurzame Mixfondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico, rendement en kosten. Daarover lees je meer in het overzicht van de beschikbare fondsen.

Kijk voor meer informatie op het overzicht van de beschikbare fondsen

Rente als je niet belegt

Beleg je even niet? Dan krijg je 1,80% variabele rente over het saldo op de beleggingsrekening bij je SNS Spaarhypotheek. De rente is op jaarbasis en geldt vanaf 10-04-2024. Hij kan inmiddels veranderd zijn.

Rente aftrekbaar

Met deze hypotheek los je tussentijds niets af van je hypotheekschuld. Je betaalt iedere maand rente over de totale lening. Je kunt de rente onder voorwaarden aftrekken als de hypotheek gebruikt is voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning.

Belastingvoordeel door hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Naar de actuele hypotheekrentes

Hypotheek meenemen?

Wil je een nieuw huis kopen en je hypotheek meenemen? Dat kan onder voorwaarden. Een SNS Adviseur kan je verder helpen.

Een andere hypotheekvorm?

Wil je niet meer beleggen voor het aflossen van je hypotheek? Dan kan je hypotheek aanpassen interessant zijn. Je kunt binnen dit product van beleggen overstappen naar sparen. Een SNS Adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt.

Goed om te weten: je krijgt met advies- en administratiekosten te maken.

Je hypotheek aanpassen kan ook fiscale gevolgen hebben. Lees hier meer over in de Informatiewijzer verzekering of spaarrekening bij je hypotheek.

Belangrijk om te weten

De waarde van je belegging kan dalen en stijgen. In het verleden behaalde resultaten bieden nooit een garantie voor de toekomst. Je rendement kan hoger, maar ook lager uitvallen en schommelt meer naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Bij beleggen loop je altijd het risico dat het rendement lager is dan je verwachtte. Maar het kan ook hoger uitvallen. Dan haal je het doelkapitaal eerder dan de einddatum an je hypotheek. Daarmee kun je de spaarhypotheek aflossen. Of dit interessant voor je is, hangt af van je persoonlijke situatie.

Goed om te weten: Als je op einddatum van de spaarhypotheek een hoger eindkapitaal hebt behaald dan de hoogte van de spaarhypotheek, kan dit fiscale gevolgen hebben.

Als het rendement tegenvalt, kun je met een schuld blijven zitten die je op een andere manier moet aflossen, bijvoorbeeld door verkoop van je woning of door spaargeld/vermogen naast je hypotheek op te bouwen. Wij adviseren je om regelmatig te bekijken of het opgebouwde vermogen aan het einde van de looptijd voldoende is om je hypotheek mee af te lossen. Meer weten? Vraag het je SNS Adviseur.

Voor dit product gelden:

Alle fondsinformatie op een rij

Alle fondsinformatie op een rij

Bekijk alle fondsinformatie en de koersen van de ASN Duurzame Mixfondsen.