Check je hypotheekrente met de rentechecker
Wil je weten wanneer het oversluiten van je hypotheek interessant kan zijn? Bereken of het oversluiten van je huidige hypotheek een optie is.
Wil je weten wanneer het oversluiten van je hypotheek interessant kan zijn? Bereken of het oversluiten van je huidige hypotheek een optie is.
Je hebt steeds meer eigen geld nodig als je een huis koopt met een hypotheek. Bijvoorbeeld voor de bijkomende kosten. Bereken zelf hoeveel je nodig hebt.
Je maximale hypotheek berekenen, doe je eenvoudig online. Hoeveel je kunt lenen, weet je binnen 1 minuut.
Persoonlijke veranderingen kunnen financiële zorgen veroorzaken. Wat als je straks je hypotheek niet meer kunt betalen? We zijn er voor je. Ook als het tegenzit.
Als je partner overlijdt, heeft dat grote gevolgen. Het kan moeilijker worden om je hypotheek te blijven betalen. Lees wat je kunt doen.
Als je het overzicht over je geldzaken kwijtraakt, kun je in de problemen komen. Lees wat je kunt doen.
Door een scheiding kan je financiële situatie veranderen en kan het moeilijker worden om je hypotheek te blijven betalen. Lees wat je kunt doen.
Als je werkloos wordt, heb je waarschijnlijk minder inkomen. Daardoor kan het moeilijker worden om je hypotheek te blijven betalen. Lees wat je kunt doen.
Als je een hypotheek hebt en arbeidsongeschikt wordt kan dat grote financiële gevolgen hebben. De SNS Adviseur kan je helpen.
Je hypotheek niet meer kunnen betalen? Bijvoorbeeld doordat je je baan verliest? Lees wat je kunt doen.
Met dit certificaat krijg je meer zekerheid over hoeveel je kunt lenen voor je koophuis.
Je wilt een huis kopen. Dan komt er veel op je af. Deze 8 stappen helpen je op weg.
Kun je beter een huis kopen of huren? Past kopen bij jou? De verschillen tussen kopen en huren staan voor je op een rij.
Wat zijn de kosten bij een huis kopen? Denk aan de kosten koper, notariskosten, overdrachtsbelasting en de aankoopmakelaar.
Kun je met een studieschuld een huis kopen? Kom meer te weten over hypotheek met een studieschuld.
Je kunt steeds minder lenen om een huis te kopen. Wil je weten hoeveel eigen geld je nodig hebt? SNS helpt.
Kom je net wat geld tekort om je eerste huis te kopen? Met wat hulp lukt het misschien wel. Bijvoorbeeld met een schenking, de starterslening of Koopgarantregeling. Ontdek je mogelijkheden.
Met een belastingvrije schenking van je ouders kun je makkelijker een huis kopen of je hypotheek aflossen. Hier lees je wat de regels en mogelijkheden zijn.
De vaste lasten bij een koophuis: Waar moet je zoal rekening mee houden?
Voorlopig koopcontract tekenen van je nieuwe huis? SNS helpt je waaraan je moet denken.
Tijdens je zoektocht naar een hypotheek kom je waarschijnlijk woorden tegen die je nog niet kent. Lees hier wat deze betekenen.
Met dit certificaat krijg je meer zekerheid over hoeveel je kunt lenen voor je koophuis.
Waar moet je op letten bij de bezichtiging van een huis? Download de ‘Checklist huis bezichtigen’ met veel tips.
Ga je een huis kopen en wil je een bouwkundige keuring laten doen? We geven antwoord op de 6 meest gestelde vragen over de aankoopkeuring.
Verborgen gebreken zijn problemen met je huis die je voor de koop niet kon zien. Wat doe je als je een verborgen gebrek vindt? Lees er hier meer over.
Waar moet je op letten bij de aankoop van een huis? 8 Valkuilen bij het kopen van een huis. En tips om ze te vermijden.
Wat is een bestemmingsplan? Waar moet je het bestemmingsplan opvragen? Hoe kun je het bestemmingsplan wijzigen? Wat is planschade?
Bij de meeste huizen die je te koop ziet staan, staat k.k. achter de vraagprijs. Dat staat voor kosten koper. Wat is kosten koper? En hoe kun je die extra kosten berekenen?
Een hypotheek afsluiten als je een nieuwbouwhuis wilt kopen. SNS vertelt je wat er bij komt kijken.
Ga je geen huis, maar een appartement kopen? Waar moet je dan op letten? Check dan onze tips voor de aankoop. Bijvoorbeeld over de Vereniging van Eigenaren en de servicekosten.
Ga je een bod doen op een huis? Zoek je naar het perfecte openingsbod? Hier vind je een paar tips. Download ook de gratis gids ‘Bieden op een huis’.
Kun je geen hypotheek krijgen of gaat er iets anders niet zoals je wilt? Met ontbindende voorwaarden voorkom je dat je toch aan de koop van je huis vastzit.
Is er vrijstelling overdrachtsbelasting? Is overdrachtsbelasting aftrekbaar? Wat is de hoogte van de overdrachtsbelasting? En nog 4 veel gestelde vragen.
Met dit certificaat krijg je meer zekerheid over hoeveel je kunt lenen voor je koophuis.
Je wilt een ander huis kopen. Heb je vragen over je hypotheek? Of is je oude huis nog niet verkocht? We helpen je op weg.
Wanneer heb je overwaarde op je huis? En hoe kun je je overwaarde vrijmaken en gebruiken?
Je krijgt met de bijleenregeling te maken als je een ander huis koopt en geld overhoudt. SNS vertelt je hoe dat zit.
Je restschuld meefinancieren als je verhuist? Bekijk hier hoe je je restschuld bij SNS kunt meefinancieren in je nieuwe hypotheek.
Je wilt verhuizen en je hypotheek meenemen naar je nieuwe huis. SNS vertelt je hoe dat werkt.
Al een nieuw huis, maar het oude nog niet verkocht? Dan zit je met dubbele hypotheeklasten. Hoe hou je dat betaalbaar?
Wil je een hypotheek voor een recreatiewoning in Nederland? SNS helpt je graag verder met de financiering.
Je kunt door een verbouwing de waarde van je huis verhogen. Maar waar zit de meeste winst? Een lijst om over na te denken.
Wil je je huis verkopen zonder verkoopmakelaar? Weet waar je aan begint en zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet.
Je kunt door een verbouwing de waarde van je huis verhogen. Maar waar zit de meeste winst? Een lijst om over na te denken.
Staat je huis te koop en ga je binnenkort een open huis of een bezichtiging organiseren? Wij geven je 9 tips voor een goede eerste indruk.
Zoek je tips voor het verkopen van je huis? Lees hier hoe je in 4 stappen je huis verkoopt, plus 5 tips voor een snelle verkoop.
Koop je een huis om te verhuren? Of heb je al zo’n huis? En wil je de huuropbrengst gebruiken voor extra inkomen of voor later? Dat kan met de verhuurhypotheek.
Vergelijk de hypotheekvormen annuïteitenhypotheek, lineaire en aflossingsvrije hypotheek. En vind de hypotheekvorm die het meest geschikt is voor jouw situatie.
Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bedrag dat bestaat uit aflossing en rente. In het begin los je minder af dan aan het einde van de looptijd van je hypotheek.
Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af en betaal je rente. Doordat je elke maand evenveel aflost daalt je schuld snel.
Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je elke maand alleen rente. Je lost dus tijdens de looptijd niet af. Sluit je nu een aflossingsvrije hypotheek af? Dan mag je tot 50% van de marktwaarde van je huis aflossingsvrij lenen.
Verhuizen zonder stress doe je met een goede verhuischecklist.
Verhuis je binnenkort naar een andere gemeente? Zorg dan dat je deze zaken regelt.
Ga je verhuizen? Vergeet niet je adreswijziging op tijd door te geven.
Bekijk de actuele hypotheekrentes. Dat kan de rente van de SNS Hypotheek zijn, maar ook van een van onze andere hypotheekaanbieders. Je vindt hier de hypotheekrentes voor alle aflosvormen met mogelijke kortingen.
Hoeveel rente je betaalt voor je hypotheek hangt onder andere af van de hoogte van je hypotheek en de waarde van je huis. Om je rente te bepalen gebruiken we 12 tariefgroepen.
Bij een hypotheek kies je voor een vaste of variabele rente. Beide rentevormen hebben plussen en minnen. Zo heb je met vaste rente zekerheid en met een variabele rente meestal een lagere rente maar meer risico. Bekijk wat voor jou interessant is.
Een variabele rente bij je hypotheek is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Daalt of stijgt de rente? Dan vertellen we je per brief welk onderdeel is veranderd. Zo weet je precies wat je betaalt en waarvoor.
De hypotheekrenteaftrek in je aangifte inkomstenbelasting is een belastingvoordeel. SNS vertelt je graag hoe dat werkt en welke regels er zijn.
Vanaf 2001 mag je je hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekken. Na de periode van 30 jaar krijg je dus niets meer terug van de Belastingdienst en stijgen je netto maandlasten. Hoe zit het precies en wat kun je doen?
Hier vind je de actuele rentetarieven voor het SNS Overbruggingskrediet en Extra Ruimte Hypotheek. En voor andere rentevormen en producten die je niet meer kunt afsluiten: Stabielrente, Ideaalrente, Plafondrente, Rentedemper en de Rekening Courant Hypotheek.
Dat de hypotheekrente kan variëren, dat zul je wel weten. Maar hoe wordt nou eigenlijk bepaald hoe hoog de hypotheekrente is? Op deze pagina vertellen we welke dingen van invloed zijn op de rente van je hypotheek.
Ontdek welke maatregelen jou het meeste opleveren, wie je daarbij kan helpen en hoe je dit moet financieren.
Wil je je huis verbouwen en/of verduurzamen? Voor meer ruimte of om je energierekening te verlagen? Vraag een deeladvies aan weet hoeveel je kunt lenen.
Besparen op je energiekosten kan vaak wel tot 35%. Goed voor het milieu en je portemonnee! Gebruik dit stappenplan voor een goede start.
Met deze energiebesparende maatregelen kun je behoorlijk wat geld besparen. Lees de tips om energie te besparen.
Duurzaam wonen is goed voor je energierekening, maar eerst moet je vaak geld investeren. Hoe kun je dit financieren?
Duurzaam wonen? Voor sommige aanpassingen kun je subsidie krijgen. Check of je in aanmerking komt voor subsidie.
Het energielabel voor woningen laat zien hoe energiezuinig een huis is. Verkoop je je huis? Dat moet je een energielabel aanvragen. Lees hier verder.
Door je huis goed te isoleren, bespaar je energie en dus geld.
Ga je je huis verbouwen? Dan is dit hét moment om je verbouwing duurzaam en energiezuinig aan te pakken.
Gasloos wonen is de toekomst. Wil je jouw huis er klaar voor maken? Wat je precies moet regelen, hebben we in 4 stappen gezet.
Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan kun je overstappen op groene energie. Lees wat het betekent voor je portemonnee.
Besparen op je energierekening? Energiezuinige apparatuur kan hierbij helpen.
Bij SNS krijg je passend hypotheekadvies met een ruime keuze uit hypotheken, ook van andere banken. Zodat je straks en in de toekomst goed zit met je hypotheek. Er is altijd een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.
Kosten hypotheekadvies: ontdek wat je in jouw situatie betaalt bij SNS.
SNS is de enige bank waar je kunt kiezen uit meerdere hypotheekaanbieders. Zo hebben we altijd een hypotheek die past bij jouw situatie en wensen.
Heb je binnenkort een orientatie of adviesgesprek voor een hypotheek? Stel in ieder geval deze vragen aan je hypotheekadviseur!
Welke gegevens moet je meenemen naar de SNS Adviseur?
Afspraak voor een hypotheekgesprek? Deel alle informatie die de adviseur nodig heeft online in je eigen huismap.
Ben je met pensioen, 65+’er of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? En wil je een ander huis kopen? Dan is er misschien goed nieuws voor je: de regels voor een hypotheek voor ouderen worden verruimd.
Als je ouder wordt, veranderen je woonwensen. Er zijn allerlei seniorenwoningen waarbij rekening gehouden wordt met jouw specifieke woonwensen.
De plek waar je je veilig wilt voelen is je eigen huis. Zo maak je van je huis een veilig thuis.
Heb je een bankgarantie nodig? Dan kun je terecht bij Nationale Waarborg. Maar je kunt dat gewoon via ons regelen.
Je wilt een nieuw huis kopen en daarvoor een hypotheek afsluiten. Lees hier ons 8 stappenplan naar een hypotheek voor je droomhuis!
Hoeveel hypotheek je kunt krijgen, hangt onder andere af van de hoogte van je inkomen en vermogen. Hoe werkt dat voor zzp’ers?
Wil je een hypotheek afsluiten, maar heb je geen vast contract? Bij SNS kan dat meestal gewoon. Op deze pagina lees je er meer over.
Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt je zekerheid en een extra scherpe rente.
Heb je een BKR-registratie? En wil je weten wat dat betekent voor je hypotheek? Lees hoe schulden impact hebben op hoeveel je kunt lenen voor je huis.
Met een woonlastenverzekering zorg je voor (tijdelijk) extra inkomen wanneer je arbeidsongeschikt raakt of je baan verliest.
Koopcontract getekend? Hypotheek bijna rond? Zo regel je een bankgarantie bij SNS.
Een betaalrekening met een doorlopende kredietruimte. Je huis is onderpand voor deze lening.
Een hypotheek zonder advies kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Spaarhypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Rendementhypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Vind op deze pagina handige informatie.
Een beleggingshypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
SNS Plafondrente Hypotheek kun je niet meer kiezen. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Budget Hypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Vind op deze pagina handige informatie.
Een beleggingsrekening Hypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Depothypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Extra Inkomen Hypotheek kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
Een SNS Spaarhypotheek waarbij je belegt kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
SNS Stabielrente kun je niet meer afsluiten. Heb je deze hypotheek? Op deze pagina vind je handige informatie.
SNS Ideaalrente kun je niet meer afsluiten. Heb je er wel eentje? Op deze pagina vind je handige informatie.
SNS Rentedemper kun je niet meer kiezen. Heb je dat al? Op deze pagina vind je handige informatie.
Je hypotheek oversluiten: soms kan het gunstig zijn. Denk aan een lagere rente, een hypotheek met meer zekerheid of voor een verbouwing.
Kosten voor oversluiten van je hypotheek kunnen bestaan uit taxatiekosten, notariskosten en boeterente. Vragen? Maak een afspraak met een SNS Adviseur.
Je bankspaarhypotheek oversluiten of je bankspaarrekening? Lees meer over hoe dat werkt.
Je huis verbouwen? Afhankelijk van je wensen kan een verbouwing flink wat geld kosten. Zo maak je het mogelijk.
Een bouwdepot is een bankrekening met het hypotheekbedrag dat je leent. Hoe werkt een bouwdepot en hoe vraag je het aan?
De rente van je SNS Hypotheek verlengen: zo werkt het.
Is je rentevaste periode nog niet voorbij? Toch kan het gunstig zijn je hypotheekrente opnieuw vast te zetten.
Bij SNS kun je je hypotheekrente middelen. Rentemiddeling kan je zeker geld besparen. Lees wat het is en of jij kunt besparen.
Je hypotheek aanpassen? Dan heb je soms advies nodig. Andere wijzigingen brengen alleen administratiekosten met zich mee.
Extra aflossen op je hypotheek? Lees de voor- en nadelen. En ontdek hoe je het extra aflossen zelf regelt of met een adviseur.
Extra aflossen op je hypotheek? Lees de voor- en nadelen. En ontdek hoe je het extra aflossen zelf regelt of met een adviseur.
Je hebt een erfenis gekregen en je wilt die graag gebruiken om een stuk van je hypotheek af te lossen. Een paar dingen om rekening mee te houden.
Waarom betaal je soms kosten als je je hypotheek (extra) aflost? Of als je je hypotheek oversluit naar een lagere rente? Bekijk de antwoorden op deze vragen.
Vraag een nieuwe digipas aan om in te kunnen loggen en te bankieren in Mijn SNS.
Kun je niet inloggen met je digipas op Mijn SNS? Problemen met je digipas los je makkelijk op.
De digipas is een apparaatje waarmee je veilig kunt internetbankieren. Je krijgt een digipas bij een betaalrekening.
Met je gebruikersnaam en wachtwoord log je makkelijk en snel in op Mijn SNS en online formulieren. Vraag een digicode aan.
Ben je al klant maar heb je nog geen Mijn SNS? Vraag dan Mijn SNS aan. Met Mijn SNS kun je internetbankieren.
Lukt het niet om in te loggen met een QR-code en de SNS Mobiel Bankieren app? Dat los je vaak makkelijk op.
Je kunt de tegenrekening van je spaarrekening, beleggingsrekening, SNS Hypotheek of SNS Doorlopend Krediet wijzigen.
Je kunt een rekeninghouder, gevolmachtigde of wettelijk vertegenwoordiger toevoegen of verwijderen. Regel het nu.
Wil je andere persoonlijke gegevens wijzigen? Bijvoorbeeld je achternaam omdat je getrouwd bent? Regel het nu.
Geef je nieuwe telefoonnummer aan ons door, zodat we je kunnen bereiken.
Je kunt in Mijn SNS een e-mailadres toevoegen, verwijderen of wijzigen. Lees hoe het werkt.
Heb je een nieuw adres of postadres? Geef het aan ons door.
De SNS Nabestaandendesk helpt je om de financiële zaken bij SNS van iemand die is overleden goed af te handelen.
Als bewindvoerder of curator beheer je de geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. SNS Bewindvoering helpt je.